Har du prøvet Amarminoen?– Byens populære vandrerute

Som lejer i Steppens boliger bliver du nabo til Amagers enorme naturpark med dyreliv, birkeskove, bakker og sågar en skjult kæmpe. Så der er ingen undskyldning for ikke at snøre de gode vandresko og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære og smukkeste vandreruter; Amarminoen.

Prøv kræfter med den lange eller korte rute

Amarminoen er hurtigt blevet en af Danmarks og københavnernes mest populære vandreruter i naturen. Den i alt 27 km lange rute går gennem et varieret landskab, og byder på flere spændende oplevelsespunkter undervejs.

Fra Steppens nye lejeboliger kan du tage metroen til DR Byen og stramme snørebåndene godt, inden du drager ud i Københavns grønne åndehul. Amarminoen ender helt ude i Dragørs charmerende havneby, hvor du kan nyde en kølig dukkert i vandet på Sydstranden, eller en god frokost på en af de hyggelige caféer, inden du tager bussen hjem igen. Det er selvfølgelig også muligt at starte i Dragør og gå den modsatte vej, for ruten fungerer lige fint i begge retninger.

Bliver de 27 km lige i overkanten for dine ben, eller har du børn og familie med på turen, kan du vælge at dreje af ved Pinseskoven, ind mod Vestamager og Steppens lejeboliger. Så bliver ruten en del kortere, men er stadig fuld af smukke naturoplevelser. Og så ligger der en skøn naturlegeplads nær Naturcenter Amager, hvor børnene kan klatre på det store træskib eller bage snobrød over bål.

De sande cykelentusiaster, der elsker en god cykeltur, kan også prøve kræfter med Amarminoen, som også egner sig glimrende til en dejlig cykeltur ud over sletterne.

Nyd den vilde natur midt i storbyen
Amarminoen er nem at følge, når blot du følger de små, grønne træpæle med en turkisblå dråbe på. Undervejs kommer du forbi flere fantastiske naturpunkter og en overraskende blanding af helt stille, uspolerede naturoaser, og sletter hvor broer, højhuse eller andre spor af storbyen pludseligt toner frem i horisonten.

Amagers fredede naturpark er 3500 hektar stor, og tilbyder en unik mulighed for at glemme, hvor tæt på Københavns pulserende liv man egentligt er.

Flere spændende seværdigheder undervejs
Amarminoen er alt andet end ensformig. Selvom du går ruten i et rask trav, skal du derfor huske at stoppe op undervejs og nyde de helt særlige oplevelser, som fanger både børn og voksne:

Bestig Skraldebjerget
Et af de første stop på ruten er de tre høje på Amager Fælled, hvoraf den største har fået navnet ”Skraldebjerget,” som et lille minde om dengang Amager Fælleds natur var en losseplads. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over byens mange tårne og spir, samt hele det omkringliggende naturområde.

Dyk ind i den fortryllede skov
Efter et langt stykke med flade sletter står man pludselig midt i en stor birkeskov, som er helt anderledes end de fleste andre mørke, danske skove. Pinseskoven har sået sig selv med frø fra de svenske birkeskove, som er blæst dertil med vinden, og tilbyder en stemningsfuld oplevelse gennem et lyst, næsten fortryllet, skandinavisk skovlandsskab. Hvis du er heldig, støder du måske på den meget sjældne Ilia-dagsommerfugl, som lever her.

Find kæmpen Bjarne Cirkelsten
Kan du finde kæmpen Bjarne Cirkelsten? Kunstneren Thomas Dambos populære trækæmper er ikke altid lige til at finde ved første øjekast. Dette gælder selvfølgelig heller ikke store Bjarne, som gemmer sig i en lille lysning i skoven, når du når helt frem til Søvang i Dragør, tæt ved Amarminoens afslutning. Tag en velfortjent pause på en af hans mange sten, og klap dig selv på skulderen – nu er du snart i mål.

Et par praktiske spørgsmål til Amarminoen:

Hvor starter og slutter Amarminoen?
Amarminoen starter ved DR Byen ved rundkørslen på Ørestads Boulevard, og strækker sig 27 km til målet ved Prins Knuds Dæmning i Dragør. Men ruten kan også gås i modsat retning.

Kan man gå Amarminoen med børn?
– 27 km er nok lige i overkanten for de fleste børnefusser, men I kan sagtens brække ruten op i mindre bidder, og nøjes med f.eks. en tur på kælkebakken, en sheltertur i Pinseskoven eller en sjov kæmpejagt.

Hvad gør man, hvis man skal på toilettet på Amarminoen?
– Bare rolig, hvis trangen melder sig, er der heldigvis adgang til en del offentlige toiletter langs ruten. Bare følg WC-skiltene.

Hvor lang tid tager det at gå Amarminoen?
– Det kommer selvfølgelig an på tempoet, og hvor mange pauser I vil nyde undervejs, men i et nogenlunde stabilt gåtempo tager Amarminoen omkring 6 timer. Ruten kan også sagtens deles op i mindre bidder, og nydes over flere dage.

Kan man cykle Amarminoen i stedet for at gå?
– Ja, da. Hop på jernhesten og tag af sted ud over Amagers natursletter.

 

Vil du være nabo til naturens vilde vandreruter?

I Steppens nybyggede lejeboliger i Ørestad får du fri adgang til Amager Naturparks vilde slettelandskab og populære vandreruter.
Steppens eksklusive lejligheder og rækkehuse tilbyder en skøn kombination af fredet natur og et aktivt byliv med shopping, caféliv, skoler, indkøb og metro i gå- og cykelafstand.

Du kan se, hvilke lejeboliger der er ledige her.